Taxiservice 030 Utrecht

030-7118888
Betrouwbaar en Veilig van en naar Utrecht

Taxi Utrecht

Wilt u snel, betrouwbaar en veilig vervoer van of naar Utrecht? Taxiservice 030 is altijd bereikbaar op 030-711-8888. Wilt u opgehaald of afgezet worden bij Centraal Station? Of wordt u liever ergens anders opgehaald? Geef dit dan telefonisch door.

Over Utrecht

Over Utrecht

Utrecht is het bruisende en kloppende hart van Nederland. De stad is gebouwd rondom de Domtoren, die u geen seconde uit het oog kunt verliezen. Verdwalen in de sfeervolle, autovrije binnenstad is daardoor onmogelijk. Utrecht heeft schitterende grachten met bijzondere werfkelders vol cafés en terrassen aan het water. Naast de Domtoren telt dit bruisende hart nog honderden andere monumenten, die bijdragen aan een bijzondere atmosfeer in de eeuwenoude universiteitsstad.

Ontwikkelingen

Recente ontwikkelingen in Utrecht hebben te maken met het bouwen van Vinex-wijken en het uitbreiden van het aantal woningen. Zo is onder andere Leidsche Rijn ontstaan, en recentelijk Leidsche Rijn Centrum gebouwd.

Ook wordt op dit moment de Domtoren gerestaureerd. Dit project is al sinds 2015 gaande, toen de Domtoren geïnspecteerd werd. Het project zal ongeveer duren tot eind 2024.

Geschiedenis

Voor de geschiedenis van Utrecht gaat men terug naar ongeveer 50 n.Chr. Rond deze tijd bouwden de Romeinen een militair project.

Maar pas vanaf het begin van de 19e eeuw kwam de echte verstedelijking op gang, waardoor het aantal voorzieningen flink toenam. Voornamelijk na de Tweede Wereldoorlog is Utrecht grootschalig uitgebreid.

Stations

  • Utrecht Centraal Station
  • Utrecht Overvecht
  • Maliebaan
  • Zuilen
  • Vaartsche Rijn

In de omgeving van Utrecht

Bezienswaardigheden

De Domtoren
Janskerkhof
De Neude
Spoorwegmuseum
Centraal Museum
Het Nijntje
Museum

Horeca

De Goedheyd
Simple.

Restaurant Karel 5
Het Ketelhuis Utrecht
De Beurs
Café Le Journal

Hotels

NH Hotel
Hampton by Hilton

Hotel Utrecht Centraal Station
BUNK Hotel Utrecht
Inntel
Hotels Utrecht Centre

Taxi?

Bel direct voor uw rit