Taxiservice 030 Bunnik

030-7118888
Betrouwbaar en Veilig van en naar Bunnik

Taxi Bunnik

Wilt u snel, betrouwbaar en veilig vervoer van of naar Bunnik? Taxiservice 030 is altijd bereikbaar op 030-711-8888. Wilt u opgehaald of afgezet worden bij Bunnik Station? Of wilt u liever ergens anders opgehaald worden? Geef dit dan telefonisch door.

Over Bunnik

Over Bunnik

Bunnik is een plaats in de gemeente Bunnik, provincie Utrecht. De plaats telt 7.060 inwoners en de gemeente 15.375. De rivier De Kromme Rijn stroomt door deze plaats. De regio heet dan ook de Kromme Rijnstreek.

De gemeente Bunnik is in 1857 vergroot met de gemeente Rhijnauwen, en per in 1964 met de gemeenten en dorpen Odijk en Werkhoven.

Ontwikkelingen

Sinds 2014 heeft het Landhuis Oud Amelisweerd de functie als Museum Oud Amelisweerd (MOA). Echter is dit museum in 2018 failliet verklaard. Toch wordt er tweemaal per jaar nog een expositie georganiseerd.

In 2021 is bekendgemaakt dat Stadsherstel Utrecht voor de aankomende tien jaar verantwoordelijk is voor landhuis Oud Amelisweerd.

 

Geschiedenis

Het gebied van de gemeente Bunniks was al zeer vroeg bewoond. De Romeinen hebben kort n.Chr hier al castellum Vechten opgesteld. Deze werd pas in de vierde eeuw verlaten.

Het dorp zelf ontstond echter pas in de 8e/9e eeuw. Langzamerhand werden er kerken gebouwd en ontstond er een gemeenschap. Hieronder vielen ook Odijk en Werkhoven.

Station

In Bunnik bevindt zich één station:

  • Station Bunnik

In de omgeving van Bunnik

Bezienswaardigheden

Fort Bij Vechten
Waterliniemuseum
Landhuis Oud Amelisweerd
MOA
Fort bij Rijnauwen
Landgoederen Rhijnauwen

Horeca

’t Wapen van Bunnik
Eetcafé De Bank en Co Bunnik
Chinees Restaurant Hong Kong Garden
Restaurant De Veldkeuken
Theehuis Rhijnauwen
Restaurant Vroeg

Hotel

Postillion Hotel Utrecht Bunnik

Taxi?

Bel direct voor uw rit