Taxiservice 030 De Bilt / Bilthoven

030-7118888
Altijd Betrouwbaar en Veilig vervoer

Taxi De Bilt / Bilthoven

Bent u op zoek naar snel, betrouwbaar en veilig vervoer van of naar de Bilt / Bilthoven? Taxiservice 030 is altijd bereikbaar op 030-711-8888. Wilt u opgehaald of afgezet worden bij het Station? Geef dit dan telefonisch door en wij verzorgen uw reis.

Met al meer dan 40 jaar ervaring in deze regio hebben al onze chauffeurs de benodigde stratenkennis om u veilig van A naar B te brengen.
Wanneer u kiest voor Taxiservice 030 kiest u voor service, kwaliteit en persoonlijke aandacht.

Over De Bilt / Bilthoven

Over Bilthoven

Als een divers, groen en variërend dorp kan Bilthoven gedefinieerd worden. Na 1945 zijn er veel huizen bijgebouwd. Na 2000 is de bouw gestagneerd en was de huidige omvang redelijk bereikt.

Op dit moment telt het dit dorp ongeveer 17.500 inwoners. De kern bestaat uit de wijken De Leijen, Noord, Zuid-West en Zuid-Oost.

In dit groene dorp is onder andere het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gevestigd. Na veel reuring is de Kwinkelier onlangs gerenoveerd en zijn hier vele nieuwe winkels gevestigd. Tevens is er gewerkt aan nieuwe appartementen en horeca.

Over De Bilt

De Bilt kan het best omschreven worden als een klein dorpje rondom de grote stad Utrecht. Het is één van de zes dorpen in de gemeente met dezelfde naam. Op 1 januari 2021 telde het dorp ongeveer 11.000 inwoners.

De naam van De Bilt is afgeleid van ‘belt’. Een belt is in essentie een heuveltje. Dit woord is vergelijkbaar met het woord ‘bult’. Deze plaats is ontstaan op een van de uitlopers van de Utrechtse Heuvelrug.

Geschiedenis

Voor de geschiedenis van Bilthoven gaat men terug naar 20 augustus 1863. Toen werd namelijk de spoorlijn Utrecht – Amersfoort in gebruik genomen. Bij de kruising van de spoorlijn met de Soestdijkseweg werd toen het station geopend. Na een naamswijziging kreeg dit dorp pas in 1917 de huidige naam.

Voor de geschiedenis van De Bilt gaat men terug naar de twaalfde eeuw. Het ontstaan van dit dorp hangt deels samen met de afdamming van de Kromme Rijn in 1122. Doordat de Kromme Rijn vaak overstroomde, was het gebied moeilijk te betreden. Na de afdamming kon er echter wel gebouwd worden.

Station

In Bilthoven bevindt zich één station:

  • Station Bilthoven

In de omgeving van De Bilt / Bilthoven

Bezienswaardigheden
Beeldenpark Jits Bakker

Golfpark De Biltse Duinen

Kerstmarkt Bilthoven

Horeca

PK Bar & Kitchen

Brasserie Olivier

Bubbles & Blessings

Hotels
Van der Valk Hotel De Bilt
Vervoer van en naar Golfclub Biltse Duinen
Taxi naar PK Bar en Kitchen Bilthoven
Van der Valk Hotel Biltsche hoek taxi

Taxi?

Bel direct voor uw rit