Taxiservice 030 Houten

030-7118888
Betrouwbaar en Veilig van en naar Houten

Taxi Houten

Heeft u snel, betrouwbaar en veilig vervoer nodig van of naar Houten? Taxiservice 030 is te allen tijde bereikbaar op 030-711-8888. Wilt u opgehaald of afgezet worden bij Houten Station? Of wordt u liever ergens anders opgehaald? Dat kan! Geeft u dit dan telefonisch door.

Over Houten

Over Houten

Houten is een plaats (dorp) en een gemeente ten zuidoosten van Utrecht. De gemeente telt ongeveer 50.000 inwoners, en het dorp Houten om en nabij de 47.000. Naast het dorp vallen de plaatsen ’t Goy, Schalkwijk en Tull en ’t Waal ook onder de gemeente Houten

Ontwikkelingen

Hoewel Houten tot begin jaren zeventig slechts een klein dorp was, is het sinds 1996 een echte groeikern geworden. De gemeente is flink gegroeid en het aantal woningen is sterk gestegen. Door de sterke groei is er in 2015 een nieuwe verbindingsweg aangelegd.

Geschiedenis

Door enkele vondsten kan men concluderen dat de omgeving van Houten in de Bronstijd al bewoond werd. Echter is de gemeente Houten pas ontstaan in de 19e eeuw.

In 1857 voegden Oud-Wulven en Schonauwen zich bij de gemeente Houten. En in 1962 kwamen daar Tull en ’t Waal en Schalkwijk bij.

Station

In Houten bevindt zich één station:

  • Station Houten

In de omgeving van Houten

Bezienswaardigheden

Archeologiemuseum Houten
Rietplas
Het Verdronken Bos
Lint- En Liniepad

Horeca

Boca Bar & Kitchen
Bij Teus-Restaurant
Eetatelier
Tapperij De Zwijger

Hotel

Van der Valk Hotel Houten

Taxi?

Bel direct voor uw rit